Positiva tankar inför musikhjälpen

1:24 min

Den 9 december drar musikhjälpen igång igen. Tre programledare kommer sända radio från en glasbur i Göteborg under 144 Timmar. Temat i år är ”Alla tjejers rätt att överleva sin graviditet” och programledarna Kodjo Akolor, Sara Down Finer och Emma Knyckare som ser än så länge fram emot att sitta i glasburen.

– Just nu så känns det bara roligt. Det är klart att vissa saker kommer kännas jobbigt men det finns så mycket härliga människor som kommer lyfta en och ge en energi. Det märker man redan idag när vi programledare får respons, man blir väldigt varm i hjärtat.

– De som verkligen tar till sig och vill förändra är barnen. De är oförstörda och har attityden att  vi kan göra något, vi kan förändra världen genom att samla burkar och annat.

Temat för i år är ”Alla tjejers rätt att överleva sin graviditet”. Hur kom man fram till detta?

– Temat är alltid en bortglömd humanitär katastrof och det var väl det som de kände var viktigast i år.

Sara Down Finer, hur känner du inför att ha människor omkring dig hela tiden?

– Det är väl det enda som gör detta till en privat utmaning på ett nytt sätt. Men det överväger att detta är ett sorts gerillaprojekt där man tillsammans gör något som är så mycket större och handlar om något så mycket viktigare än hur bekvämt det är att sova i en säng. Det är ett sånt projekt som jag velat göra i många år och det är få förunnat att få vara med.