Foto: Karin Olsson-Bendix/Sveriges Radio
Helsingborg

HD behåller sitt bevakningsområde

1:10 min

Helsingborgs Dagblad håller fast vid sitt traditionella bevakningsområde, trots besparingsplanerna. Den alternativa planen på att starta en gratistidning i Bjuv, Klippan, Perstorp, Åstorp och Örkelljunga slopas.

– Vi har fått en opinion både från läsare, annonsörer och internt att detta inte var något bra beslut och när vi tittar vidare på planerna på veckotidningen så insåg vi att det är klokare att behålla en viss bevakning i den gamla tidningen, säger chefsredaktören Lars Johansson.

Den nya beslutet innebär att den dagliga nyhetsbevakningen fortsätter, men med halverad styrka, så att tre lokalredaktörer ska klara alla fem kommunerna och redaktionen blir placerad i Klippan där man dock byter lokaler.

– Men vi  hoppas ändå ha en acceptabel nivå i alla de här kommunerna, säger han.

Att man har löntagarkonsult har inte inverkat på beslutets säger Lars Johansson, det är läsare och annonsörer, Och det är oförändrat fyrtio tjänster som måste bort.

– Beslutet står fast att det är 25 redaktionella tjänster och 15 i övriga tidningen så vi måste göra en omfördelning. Vi kommer att ha ortsnamnen på sidorna men det blir ett uppslag varje dag från de berörda orterna, säger Lars Johansson.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista