Handboll, Elitserien

Tung seger för H43

2:27 min

H43  tog två viktiga poäng i herrarnas elitserie efter vinst med 30-27 mot HK Malmö. Förre Malmö-målvakten Oscar Jensen, nu i H43, stod för en imponerande insats när hans nya lag slog hans gamla.

– Jag tycker att vi spelar bra försvar hela matchen. Vi har stenkoll på deras linjespelare som brukar göra mycket mål och har en betydande roll i deras lag. Vi får också till samarbetet mellan vårt försvar och målvakt och jag får ett par tacksamma räddningar, vilket gör att jag kommer in i matchen och sedan flyter det på, konstaterar Oscar Jensen.

H43 såg taggade ut från start och slet till sig en tidig ledning i matchen. Zoran Roganovic gjorde fyra snabba mål och tvingade HK Malmös tränare Magnus Andersson till en timeout.
Med den lyckades de stoppa blödningen och resten av matchen blev en jämn historia med två välspelande målvakter i Oscar Jensen och Nebosja Simic. H43 höll ändå undan och vann med 30-27 inför 1085 åskådare.

Målvakter säger alltid att försvaret hjälper dem, man kan hänga in en slips där i mål, eller?
– Riktigt så är det ju inte men visst är vi beroende av ett försvar. Det finns ingen målvakt som kan vinna matcher på egen hand. Jag behöver den hjälpen och får man de tacksamma, enkla räddningarna, kommer bonusräddningarna oftast ovanpå det, säger Oscar Jensen.

Vad betyder den här segern inför kommande matcher?
– Det är skönt att veta att man är stark på hemmaplan. Nu gäller det att ta med det till bortaplan för att få med oss resultaten där också. Vi har en tuff match mot Allingsås borta men det känns lättare med en vinst i ryggen, säger Oscar Jensen.

Anders Bjuhr