Handlingar på Internet sparar pengar

En stor del av politikerna i Region Skåne vill slippa få hem de politiska handlingarna med posten. Istället vill man själv plocka fram det man vill läsa via Internet och Region Skåne räknar med att spara mycket pengar på det.

Var tredje av de drygt 200 som får regionstyrelsens handlingar valde var tredje att istället hämta dokumenten via Internet. Karl Gustav Andersson som är kanslidirektör på Region Skåne är överraskad över det stora intresse som finns över att slippa få handlingarna med posten:
– Det var fler än vad vi hade räknat med.

Förutom att politikerna slipper dåligt samvetet för att dom inte läser lala handlingarna, så slipper Region Skåne dryga kostnader för papper, tryck och porto. Bara för regionstyrelsen räknar man med att man kan man spara 20 000 kronor om året.
– Sen är det ju klart att de stora kostnaderna är kopplade till regionfullmäktige där vi idag har en utsändning på drygt 600 exemplar. Skulle vi nå 30 procent reducering där också rör det sig om betydligt större tal.

Torbjörn Esping

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".