Storbrand i centrala Kristianstad

Sedan sent på söndagskvällen raser en svårsläckt brand i centrala Kristianstad. Släckningsarbete väntas pågå under hela måndagen.

Det var sent på söndagskvällen som det började brinna i en vindsvåning vid Lilla Torg i centrala Kristianstad. Snabbt spred sig branden över vindarna.

Tidigt på måndagsmorgonen försökte ett 40-tal brandmän från hela nordvästra Skåne fortfarande att släcka elden.

- Det är ett mycket besvärligt släckningsarbete. När det är minusgrader blir det halt då vattnet fryser. Just nu skumfyller vi huset. Vi har också en kran på plats med en stor kula, som används när man river hus. Med den ska vi slå sönder taket och ventilera ut brandgasen. I det här läget är det för riskabelt för rökdykare att gå in, säger Torgny Ekholm, informationsbefäl på räddningstjänsten i Kristianstad.

Ingen människa har skadats vid branden, men nio stycken har fått evakueras då sju lägenheter har berörts. Flera butiker har också förstörts av vatten.

Släckningsarbetet kommer att pågå under hela måndagen. Brandorsaken är ännu okänd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".