Mästare från i år: Sara Björk Gunnarsdottir och Ramona Bachmann. Foto: Andreas Hillergren/TT
Malmö

Ldb Malmö + FC Rosengård = FC Rosengård

1:33 min

Sveriges bästa damfotbollslag heter numera FC Rosengård och inte LdB Malmö sedan klubbarna gått samman. Namnbytet och sammanslagningen klubbades vid ett extra årsmöte i går kväll. 

– Det har varit en ganska lång process, ända sedan förra årsmötet då vi beslutade att gå samman i en förening. Under den tiden har vi försökt göra så bra underlag som möjligt för att kunna bestämma ett namn. FC Rosengård är det namn vi tror absolut bäst på, säger Nicklas Carlnén, klubbdirektör.

Vad gjorde att FC Rosengård var bäst?
– Det är flera saker men när vi googlade på de alterantiv vi hade såg vi att det är svårt att hitta något unikt där Malmö finns med och vi kände att FC Rosengård är ett starkt varumärke, därför satsar vi på det.

Spelarna är lediga nu och tillbaka först 7 januari men Nicklas Carlnén tror inte att klubben lyckas få fram nya matchställ tills dess.

– Loggan är inte helt klar och namnbytet måste först godkännas av förbundet så vi har inte varit så heta på gröten. Vi avvaktade medlemmarnas beslut och nu sätter vi igång processen och det kommer väl ta lite mer än de två veckor som är kvar tills dess, säger Nicklas Carlnén.

Hur vill du att loggan ska se ut?
– Jag hoppas att vi får en logga där namnet FC Rosengård framgår tydligt och att det framgår att vi håller på med fotboll och att den är modern, säger Nicklas Carlnén.

Vilka färger det kommande matchstället ska ha blir däremot inte lika svårt.

– Båda föreningarna har spelat i vita ställ hemma och mörkblått bortaställ, säger Nicklas Carlnén.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista