Foto: Ventrafiken
Landskrona

Slutseglat för Ventrafikens styrelse

Kommunstyrelsens ordförande: "Tog inte tag i den ekonomiska situationen"
1:12 min

Hela styrelsen för Ventrafiken avsätts och nu förbereder man för att låta ett privat företag ta över driften av färjorna. Det beslutade kommunstyrelsen i Landskrona vid sitt möte i dag.

– Kommunstyrelsen har beslutat att föreslå fullmäktige, som äger frågan, att entlediga styrelsen, säger Torkild Strandberg (FP), ordförande, kommunstyrelsen i Landskrona.

Direkt efter kommunstryrelsens möte meddelade Leif Thorsell (M), ordförande i Ventrafikens styrelse att styrelsen beslutat självmant avgå. Nu börjar arbetet med att utse en ny styrelse.

– Vi har också satt igång ett arbete för att undersöka möjligheterna om vi kan lägga ut driften av Ventrafiken på entreprenad, att en professionell redare eller professionellt färjebolag kan ta över den dagliga driften, säger Torkild Standberg.

Men ni ska inte sälja företaget?
– Nej, det ska vi inte göra.

Varför avsätts styrelsen?
– Den rapport som kommunstyrelsen beställde för en månad sedan pekade på stora brister i hur bolaget har hanterat det år som har gått när det gäller att ta tag i den ekonomiska situationen som under året bara har förvärrats, säger Torkild Strandberg.

Vad betyder det här omedelbart för Venborna?
– Ingenting. Båtarna seglar i dag och i morgon och framöver, enligt samma turlista och med samma kvalitet som hittllls, säger Torkild Strandberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".