Pristinas borgmästare Shpend Ahmeti har framfört sina kondoleanser till 14-åringens familj. Foto: Visar Kryeziu/TT
Pristina

Mordet på tonåring kan ha varit hämnd

1:23 min

Polisen i Kosovo vet ännu inte vad som ligger bakom mordet på den 14-årige pojke som sköts ihjäl på en skolgård i Pristina i går. Det finns misstankar om att bakgrunden kan vara brott som begåtts av anhöriga till den nu mördade pojken.

Det var vid middagstid i går som polisen i Pristina fick larm om skottlossning på Emin Duraku-skolan i Pristina. Där hittade de två tonårspojkar, som skjutits.

– 14-åringen dog av sina skador. Den andres liv är enligt läkarna utom fara, säger major Baki Kelani, presstalesman för polisen i Pristina.

Den döde pojken gick tidigare på skolan, men var sedan flera år bosatt i Sverige och gick på Dalhemsskolan i Helsingborg. Den andre pojken var troligen en kamrat till honom.

Senare på onsdagskvällen grep polisen två personer, en man i 24-årsåldern och en 17-årig pojke. 17-åringen är huvudmisstänkt för mordet och för att ha skadat den andre pojken, 24-åringen är misstänkt för medhjälp.

Polisen i Kosovo vet ännu inte vad som ligger bakom skottlossningen. Det finns misstankar om att bakgrunden kan vara brott som begåtts av anhöriga till den nu mördade pojken.

– Utredningen pågår fortfarande. Vi vet inte exakt vad motivet har varit, men vi misstänker att det har att göra med ett annat brott som inträffade 2012, säger Baki Kelani.

Mordet har fått stor uppmärksamhet i Kosovo. Bland annat har Pristinas borgmästare Shpend Ahmeti har framfört sina kondoleanser till 14-åringens familj.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista