Skåne

Nytt falskt nödrop på nätet

En medarbetare i ett nätverk för välgörenhet i Skåne har bluffat till sig gåvor genom att lägga ut falska nödrop på nätverkets Facebooksida.

Enligt annonsen behövde en cancersjuk ensamstående mamma hjälp att klara sin vardag med sin treåriga son, vilket samlade sympatier från hundratals medlemmar.

När meddelandet kom att mamman avlidit och att sonen och hans mormor behövde pengar till hyra anade nätverket oråd. Den enskilde medarbetaren hade tagit emot alla hjälpsändningar till kvinnan men det fanns inga bevis fanns på att hon existerade.

Medarbetaren är nu polisanmäld för bedrägeri. Enligt Kvällsposten har det kommit in runt 3 000 kronor som ska betalas tillbaka.

Det är andra gången på kort tid som ett påhittat nödrop på nätet avslöjas i Skåne. Strax före jul samlade en skuldsatt kvinna in tusentals kronor på Facebook genom att hänvisa till en påhittad cancersjuk fyrabarnsmor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista