Idag pågår arbetet som vanligt, om än med extra bevakning, på arbete och välfärdsförvaltningen. Foto: Rebecka Erici/Sveriges Radio.
Kristianstad

Utsatt arbete på socialförvaltningen

Förvaltningschef: Händelsen väcker oro i huset
1:34 min

I natt attackerades Kristianstads socialförvaltning,  arbete och välfärdsförvaltningen, av två brinnande glasföremål som kastades mot huset. Polisen har ännu ingen misstänkt  och på förvaltningen kan man inte heller koppla händelsen till något specifikt ärende.

– De frågor som väcks är om det är någon specifik händelse som har utlöst det, om det har föranletts av några tidigare hot som vi då måste ta ställning till. Nu är det inte så att vi har någon specifik händelse vi kan koppla till, säger förvaltningschef Marete Tillman.

Hon fick reda på händelsen vid tiotiden igår kväll och nu har man satt in extra bevakning på förvaltningens lokaler. Det finns inget något konkret hot, men man vill att personalen ska känna sig trygga och att det är en trygg arbetsmiljö.

– En sån här situation väcker ju naturligt vis oro i huset, det är helt naturligt. Vi har hot och våldsplaner för hur vi ska hantera det och hur vi ska kunna stötta personalen, säger hon.

På arbete och välfärdsförvaltningen har man inte varit med om någon liknande attack, men förvaltningschef Merete Tillman menar ändå att det är ett utsatt yrke.

– Vi har ett arbete som påverkar människors liv i hög utsträckning och det är inte alltid man upplever att det går som man har önskat när man har kontakt med oss. Så vi har en rutin för hur vi hanterar hot, för det kommer hot och frustrationer som uttrycks på olika sätt. Det är inte jättevanligt men visst händer det och då har vi rutiner för hur vi ska hantera det inom huset, säger hon.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".