Henrik Stenson intervjuas av Salama-Al-Muhairi från Abu Dhabi Sports Channel inför första tävlingen 2014. Foto: Leif R Jansson/TT
Golf

Säsongstarten ingen öken för Stenson

Henrik Stenson redo att ta nya tag inför 2014
1:33 min

Jerringprisvinnaren och Barsebäcksgolfaren Henrik Stenson gör sin första swing redan på torsdagen i Abu Dhabi i Förenade Arabemiraten.

– Det kommer bli svårt att maxa 2013 års säsong. Men vi gör ett försök, säger Henrik Stenson och fortsätter.

– Det viktiga är att fokusera på de saker som lett mig till de bra resultaten förra året och inte fastna i för höga förväntningar. Det är väl fem gånger så mycket drag kring mig nu jämfört med ett halvår sedan, så det är tufft att hinna med allting men med bra planering kommer man en bra bit på vägen. 

Du måste försöka behålla balansen i livet?

– Ja absolut, det är bara att köra vidare. Och jag kommer inte ändra någonting utan bara försöka göra saker bättre.

Abu Dhabi - ett bra ställe att börja säsongen på?

– Ja, det är ett kanonställe för mig att börja säsongen på. Har spelat den här turneringen sedan den kom till 2006 och ökentävlingarna här i Dubai och Qatar varje år sedan 2001. Jag har bott i Dubai i nästan tio år också så det känns verkligen som hemma med fantastiska banor, väder, mat och hotell. Allt är bra.

Henrik Stenson inleder sin säsong på torsdagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".