Foto: Johan Nilsson/TT
Skåne

Snö och blåst ställer till det i trafiken

0:56 min

Snöväder har under natten skapat problem för trafiken bland annat Skåne. Trafikcentret vid Öresundsbron varnar för halka och har sänkt maxhastigheten till 50 kilometer i timmen. 

Nysnö i kombination med hård vind som ger drivbildning riskerar att under dagen skapa fler störningar i trafiken i Syd- och Västsverige. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Skåne, Blekinge, Halland, Västra Götaland och delar av Kronobergs län. Trafikverket varnar för både snö- och ishalka i samma trakter.

Vid Sturupsrondellen på E65 i Svedala körde en personbil in i mitträcket under morgonen. Men ingen person skadades allvarligt, enligt Skånepolisen. 

Strax efter klockan sex inträffade en olycka på E65 i höjd med Svedala, där en lastbil fick sladd och hamnade tvärs över vägbanan. 

– Det är väglaget, det snöar kraftigt och blåser, säger Magnus Lefèvre,vakthavande befäl vid polisen i Skåne.

Även kollektivtrafiken påverkas, bland annat busslinjer i Ystad, Trelleborg och Eslöv. I Simrishamn har skolskjutsarna ställt in.

Under morgonen har cirka 1 000 av Eons kunder i Kristianstadstrakten varit utan ström. 

SMHI har nu utfärdat en klass 1-varning för kraftigt snöfall i Halland, Skåne, Blekinge och västra Kronobergs län. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista