Flera olyckor i halt Skåne

Det råder halt väglag i Skåne och flera olyckor har inträffat på vägarna under lördagen. Bland annat letar polisen efter en bilist som smet iväg efter en krock utanför Simrishamn.

Det var strax efter 15.30-tiden när två bilar kolliderade i Komstad utanför Simrishamn som bilisten lämnade platsen utan att stanna. Fem personer i den andra bilen hamnade i diket, men de kunde själva ta sig ut ur fordonet för att larma polis.

Strax efter 17-tiden på eftermiddagen körde en bilist av vägen på E 22 norr om Lund i norrgående riktning. Han larmade polisen samtidigt som flera uppringare berättat att de tvingats göra inbromsningar vid olycksplatsen. Ingen person kom till skada och bilen kunde senare bärgas bort.

Tidigare under dagen fördes två personer till sjukhus efter att två bilar frontalkrockat utanför Kävlinge och under eftermiddagen och kvällen inträffade flera singelolyckor som kan bero på väderläget.

Enligt Trafikverket råder det riktigt besvärligt väglag i hela länet, med snödrev och isbark. Halkbekämpning och plogning pågår kontinuerligt, men Trafikverket uppmanar ändå alla bilister att hålla avståndet och anpassa hastigheten till det rådande väglaget.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista