En buss hamnade i diket på väg 111 vid Domsten mellan Helsingborg och Höganäs i de kraftiga vindarna och snödrevet i Skåne på söndagen. Foto: Björn Lindgren/TT
Nordvästskåne

Två till sjukhus efter bussolycka

0:53 min

Två personer fördes till sjukhus efter att en buss under söndagskvällen kört av väg 111 utanför Domsten mellan Höganäs och Helsingborg. Det råder mycket besvärligt väglag i stora delar av Skåne och Trafikverket avråder från att ge sig ut på vägarna.

– Två personer är införda till lasararettet med okända skador, de var totalt 12 eller 13 personer i bussen, säger Lennart Linderos, stabsbrandmästare för nordvästra Skåne.

Enligt polisen fanns det inledningsvis inga uppgifter om några allvarligare personskador. Alla passagerare hade strax efter 19.30-tiden evakuerats ur bussen och vägen var då återigen öppen.

– Men det är glashalt. Vi har beställt att de ska komma och grusa där och polisen står där och tar ner hastigheten, säger Lennart Linderos.

Det har varit många trafikolyckor, främst singelolyckor, i det besvärliga väglaget under söndagen. Hittills har det varit ett 50-tal, att jämföra med sex förra söndagen.

– Tyvärr fortsätter de att komma in, säger Marie Persson, presstalesperson vid Skånepolisen.

Bland annat blockerade en lastbil E 6 i södergående riktning efter en olycka utanför Ängelholm under kvällen. Polisen ledde om trafiken under bärgningsarbetet i drygt en timme, men vid 20-tiden var vägen återigen öppen.

En person fördes till sjukhus med lindriga skador efter en singelolycka där en skåpbil krockade med ett vägräcke på E 22 vid 19.30-tiden. Och två bilar krockade på väg 11 i höjd med Dalbo i Lund tidigare under kvällen, och ett körfält stängdes av i samband med räddningsarbetet.

Det besvärliga väglaget har fått Trafikverket att uppmana Skånetrafikanter att hålla sig hemma.

– Vi varnar trafikanter från att ge sig ut på grund av kraftiga snödrev och även isbark här och var på vägarna, säger Peter Behrman vid Trafikverkets pressjour.

Var är det värst någonstans?

– Västra Skåne är det nog allra värst, upp mot länsgränsen och Halland, men det är även besvärligt på andra håll i Skåne, så behöver man inte komma ut är det bättre att hålla sig hemma, säger Peter Behrman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista