Malmö

Inga svar till föräldrar utan förskoleplats

1:13 min

Det blev inga konkreta svar till föräldranätverket Förskolelös när de träffade ansvariga politiker om bristen på förskoleplatser i Malmö.

Ett 30-tal föräldrar och lika många politiker och tjänstemän samlades i går för att prata om bristen på förskoleplatser. Tusen barn riskerar att inte få någon plats, därför har några av föräldrarna gått samma i nätverket Förskolelös som igår hade möte med de ansvariga politikerna.

– Det är väldigt mycket oro, framtiden är osäker, många föräldrar sitter redan i skiten som har fått tacka nej till jobbet och vet inte hur de ska klara sig ekonomiskt. Det är väldigt mycket ursäkter och folk som tycker synd om oss men det finns inga konkreta svar, säger Hervé Biro, en av föräldrarna som var på mötet i går.

Fick ni något konkret med er från mötet av politikerna på mötet i går?
– Det enda konkreta vi fick var att vi fick bekräftat att de tyckte synd om oss, säger Hervé Biro.

Hur ser din egen situation ut?
– Min dotter som är 11 månader skulle börjat förskolan om en månad. Jag har fyra veckor på mig att hitta en lösning. Men nu har de lovat att försöka komma med något konkret svar inom ett par veckor, säger Hervé Biro.

Efter det ska föräldranätverket samlas igen och skriva en kravlista.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista