Henrik Fritzon väntas bli nytt toppnamn för socialdemokraterna i regionvalet 2014. Foto: Region Skåne
Skåne

Henrik Fritzon blir nytt toppnamn för S

P4 Malmöhus reporter Petra Haupt: "Väntad nominering"
1:10 min

I eftermiddag presenterar Socialdemokraterna vem som ska bli partiets toppkandidat i höstens regionval: Henrik Fritzon.

Henrik Fritzon, som är född 1972 och bosatt i Degeberga, har suttit i regionfullmäktige sedan 2006 och den senaste mandatperioden som regionråd i opposition. Han är dessutom andre vice ordförande i hälso- och sjukvärdsnämnden och socialdemokraternas starke man i vårdfrågor.

Formellt utser socialdemokraterna sin gruppledare vid ett medlemsmöte den 15 februari. Fritzon efterträder i så fall Rikard Larsson som toppnamn. Larsson har aviserat att han kommer att satsa på rikspolitiken.

– Blir jag vald, kommer min första åtgärd att vara att sätta stopp för nedskärningarna inom sjukvården. Skåningarna förtjänar en sjukvård i världsklass. Det kräver politiker som prioriterar vården, säger Henrik Fritzon.

– Den skånska vården behöver mer resurser, mer personal och en ny kompetent politisk ledning. Det är om detta som valet i september handlar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".