1 av 4
Mariam Amro och Aways Hilowle klurar ut rätt svar. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
2 av 4
Isac Truedsson och Matilda Johansson i Gantofta skola 5A:s lag. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
3 av 4
Radarparet Suzanne "Suuz" Naffah och Gunnar Brink. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
4 av 4
Segern är säkrad för Aways Hilowle och Mariam Amro. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Vi i femman

Mariam och Aways vidare till semi

Hör Stenkulaskolans segerjubel
0:16 min

Jämnaste matchen hittills blev det när Stenkulaskolan klass 5B från Malmö vann den fjärde kvartsfinalen i Vi i femman. 24-20 blev segersiffrorna för Mariam Amro och Aways Hilowle mot Gantofta skola 5A.

Gantofta tog in tre poäng på slutet genom att klara stegfrågan om tennis, men då var det för sent. Annars var det så jämnt som 18-16 i halvtid.

Och Isac Truedsson i Gantofta 5A imponerade genom att förklara hur han och Matilda Johansson laget kommit fram till rätt svar på problemlösningsfrågan om vad en morotsklubba kostade.

Han hade också bästa svaret för kvällen när han fick frågan om varför han var så intresserad av bilar.

- Fnatt!

Men det var alltså Stenkula som vann och gick vidare till semfinalen nästa torsdag mot Skanör Falsterbo Montessoriskola 5A. Malmölaget tog ledningen direkt genom att känna igen hur en räv låter, och lyckades sedan försvara försprånget hela vägen.

Och det var försvararnas kväll i den klassiska frågetävlingen.

Gantofta ställde upp med en mittback (Matilda Johansson) och en högerback (Isac Truedsson) och i Stenkulas lag fanns också en mittback (Aways Hilowle). Mariam Amro sysslar inte med idrott - hon skriver musik och texter istället.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".