Mikael Jepson och Jens Andersson i Stereo Explosion. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Morgon i P4

Jepson och Jens hoppas på försenad Explosion

4:25 min

I många år gjorde de succé i ett av Sveriges största band  - The Ark. Nu är Mikael Jepson och Jens Andersson aktuella med Stereo Explosion. Ett nytt band för skivpubliken. Men det har faktiskt funnits länge.

- Vi satte igång redan i slutet av 90-talet. Vi hade det som ett sätt att musicera vid sidan om The Ark. Hitta andra vägar. Göra annan musik, berättar Jens Andersson.

- En låt kunde bygga bara på en rytm och hålla på i tjugo minuter. Det fanns mycket funk och disco i grunden.

Något var på gång - men så slog The Ark igenom stort. Karriären tog en annan vändning för Jepson, Jens Andersson (som inte var med i The Ark då) och den tredje medlemmen i Stereo Explosion Martin Axén.

Bandet hamnade i frysfacket. Men nu kommer satsningen. Första singeln, Now or forever, släpptes nyligen. Och redan efter fem dagar hade 33.000 hittat den på Spotify.

- En vällagrad ost. Eller ett vällagrat vin, säger Mikael Jepson. Lite mögel i är också gott.

Han säger att åren med The Ark lärt de tre mycket som de drar nytta av i studion nu. 

Och det kommer att bli en turné också med Stereo Explosion - så småningom.

- Men vi vill ha ut några låtar till så publiken får lära känna oss bättre först, säger Mikael Jepson och Jens Andersson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista