Anders Wall. Foto: Susanne Fatah / Sveriges Radio
Malmö

Han skriver musiken till programmen du tittar på

Wall: "Musik tar tid"
3:41 min

Anders Wall skriver film- och programmusik till bland annat barnprogrammet Pax på Svt tillsammans med peter Norddahl. "Pax" handlar om Pax som åker på utomjordiska äventyr. Programmet har nypremiär imorgon. Även programmet "Husdrömmar" har musik skriven av Wall.

 Wall gästade P4 Malmöhus och berättade om sin utbildning, att skapa musik och processen bakom att skapa musik till olika program. Förutom "Pax" ljudsätter Wall även programmet "Husdrömmar som också sänds i Svt.

– Jag fick ett samtal av producenten för "Husdrömmar" och han fick berätta vilka  hans musikaliska förebilder var och vad han har visionerat om programmet. Sen spelade jag upp ett par förslag, säger Anders Wall.

I "Husdrömmar" följs ett husprojekt från arbetets början till slutet med det färdiga resultatet. Programmet är i åtta delar och programledare är Pernilla Månsson.

– Det är svårt at skriva musik till TV eftersom musik tar tid. Man vill säga något med musiken och utveckla. I TV handlar det om ca 30 sekunder i början av ett progra, berättar Wall.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".