Explosionen i lägenheten skadade mirakulöst nog ingen i familjen. Foto: Madeleine Fritsch/SR Malmö
Malmö

Sprängladdning kastades in hos barnfamilj

1:07 min

Vid fyratiden i natt kastade någon in ett explosivt föremål – troligtvis en handgranat – i en lägenhet på Rasmusgatan i Malmö. En familj på fem personer låg och sov i lägenheten, men de klarade sig utan allvarligare skador.

– Någon har krossat ett fönster till lägenheten på bottenvåningen, och sedan har någon kastat in ett explosivt föremål, som vi tror kan vara en handgranat, säger Marie Persson, informatör på Skånepolisen.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

– De har inte blivit allvarligt skadade, men det hade kunnat gå riktigt illa. De har problem med trumhinnor, och mannen ska ha fått skador på en hand. Familjen är evakuerad, säger Marie Persson.

Har ni någon aning om vad det kan röra sig om?

– Nej, familjen har ingen känd hotbild riktad mot sig. De förstår inte varför det här har hänt, och de tror att någon kanske har tagit fel.

Flera glasrutor krossades vid explosionen, och ett område kring lägenheten har spärrats av. Både bombtekniker och kriminaltekniker gör nu en brottsplatsundersökning.

Polisen vill ha in tips från allmänheten, om det är någon som har sett något i samband med attentatet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista