Skåne

Hala vägar har orsakat flera olyckor

1:54 min

Dagens snöfall har orsakat stora problem i trafiken med flera olyckor. Bärgaren Tore Hansson har haft fullt upp.

– Jag började klockan sju i morse och sedan dess har avåkningarna gått i ett, säger Tore Tansson.

Förutom den avåkta lastbilen på Yttre ringvägen i Malmö, blev man tidigare tvungen att stänga av E22:an utanför Lund efter en olycka med flera fordon inblandade, tre personer fick föras till sjukhus.

 E6:an stängdes av vid trafikplats Flädie efter en olycka med en lastbil.

Även på E65 har man haft stora problem att komma fram efter en olycka där en personbil körde in i mitträcket.

Förutom problem med hala vägar har även vinden ställt till det. I förmiddags fick två flygplan som var på väg till Sturup styra om och landa på Ängelholms flygplats  eftersom det blåste för mycket på Sturups flygplats. Om vädret försämras kommer fler flyg att styras om och landa på antingen Kastrup elle rängelholms flygplats.

Och de hårda vindarna påverkar även vattenståndet i Kattekatt. Smhi har gått ut med en klass 2 varning för mycket lågt vatten under hela måndagen.

När det kommer till kollektivtrafiken går allting som det ska med undantag för pågatågen mellan Malmö och simrishamn som är försenade. Även i busstrafiken råder en del förseningar.

De närmaste dagarna kommer vädret ha inslag av både kyla, vind och snö så man bör vara försiktig när man ger sig ut på vägarna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista