Foto: Andreas Hillergren/TT
Malmö

Stjärnbråk bara kul, tycker MFF-supporter

3:26 min

Ett stjärnbråk har brutit ut i svensk fotboll mitt i vinterkylan. Malmö FF har nämligen anmälts 13 gånger till Reklamombudsmannen för att klubben ska ha två stjärnor på matchtröjan i år. Falsk marknadsföring, anser anmälarna.

Malmö FF har 20 seriesegrar i fotbollsallsvenskan men bara 17 SM-guld. Ändå har klubben placerat två små stjärnor på sina tröjor, vilket av många tolkas som att klubben anser sig ha vunnit 20 SM-guld.

Det har inte bara väckt ilska hos motståndarsupportrar, utan även slutat i 13 anmälningar om vilseledande reklam till Reklamombudsmannen. Som nu funderar över vad som ska göras med anmälningarna, skriver Skånskan.

– Det är rätt roligt, säger MFF:s kommunikationschef Per Welinder till tidningen.

MFF Supports ordförande Magnus Ericsson gillar också att temperaturen höjts. 

- Roligt med lite rivalitet så här tidigt på säsongen. Jag hade inte trott att de andra skulle bli så upprörda.

Att det skiljer mellan antalet SM-guld och allsvenska seriesegrar beror på att man hade slutspel i svensk fotboll under några år på 80-talet. Och vid tre tillfällen vann Malmö serien, men missade sedan guldet i slutspelet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista