Björn Falk, ny ordförande i Ventrafiken. Foto: Samres
Landskrona

Han ska få ordning på Ventrafiken

1:33 min

Före detta moderatpolitikern Björn Falk utsågs i går till ny ordförande i det krisdrabbade kommunala bolaget Ventrafiken i Landskrona. Bolaget har akuta ekonomiska problem och staten har sagt nej till att gå in med pengar. 

– Det är ett bolag som har haft problem men det finns en bra grund att stå på, säger Björn Falk, ny ordförande i Ventrafiken.

Det första han kommer att göra är att samla den nya styrelsen för att hitta strategier för att få ordning på det krisdrabbade bolaget.

– Nu gäller det för oss i den nya styrelsen att tillsammans med vd gå igenom exakt vad vi ska göra, säger han.

Björn Falk satt med i regionfullmäktige fram till 2006, de sista fyra åren som ersättare. År 2000 blev han vd för Samres som kör färdtjänst och sjukresor i många kommuner.

Han har också erfarenhet från andra skånska kollektivtrafikbolag, under 1990-talet var han ordförande i Länstrafiken Malmöhus och Malmöhus trafik.

– Jag har jobbat rätt mycket med kollektivtrafikpolitik och vet vad det innebär att leda ett kommunalt bolag och det är en jättebra erfarenhet, konstaterar Björn Falk.

Går det att få ordning på Ventrafikens ekonomi?
– Det är klart att det gör. Det handlar om att koncentrera uppdraget till kärnuppgiften, att sköta transporterna till och från Ven och att i varje detalj som bolaget gör vara effektivare och avgöra om det verkligen är en uppgift för bolaget, säger Björn Falk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista