1 av 5
Stort segerjubel för Anna Le och Antoni Wegemo. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
2 av 5
Olivia Skog och Jonathan Feldt kämpade tappert. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
3 av 5
Programledare Suzanne Naffah och domare Gunnar Brink. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
4 av 5
Österportskolans Anna Le och Antoni Wegemo funderar. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
5 av 5
Hög stämning i Vi i femman-studion. Foto: Hans Zillén/Sveriges Radio
Vi i femman

Anna och Antoni blixtrade till

Här Österportskolan 5B svara rätt på alla åtta frågorna
0:59 min

När båda lagen fick tänka var de lika bra. Men när det gällde att svara snabbt var Österportskolan 5B bäst i semifinalen mot Barsebäcks Montessoriskola klass 5A. Det gav Malmöskolan en finalplats i Vi i femman.

Inför blixtomgången där det gällde att ha så många rätt som möjligt på en halv minut ledde Barsebäck med 7-4. Men då blixtrade Anna Le och Antoni Wegemo till - svarade på åtta frågor och hade rätt på alla.

Och efter pausen följde Österportlaget upp med 7-1 på snabbfrågorna och säkrade med det segern och finalplatsen. Till slut blev resultatet 25-18.

Olivia Skog och Jonathan Feldt som tävlade för Barsebäck kunde glädja sig åt att ha kämpat tappert - och att man lyckades lösa matteproblemet om en simmande isbjörn.

Österportskolan klass 5B är alltså klara för final i Vi i femman i P4 Malmöhus. På torsdag får vi veta om motståndarna kommer från Skanör Falsterbo Montessoriskola 5A eller en annan Malmöskola, Stenkulaskolan 5B.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".