Ingrid Johansson och Emma Larsson fick vänta på sina tåg. Foto: Johan Pettersson/Sveriges Radio
Hässleholm

Tågresenärer strandsatta i Hässleholm

1:11 min

Snön över Skåne har orsakat stora förseningar för alla resenärer, oavsett om man försöker ta sig fram med buss, bil eller tåg. Under morgonen var många Pågatåg och Öresundståg försenade. Stationen i Hässleholm var i förmiddags full av sena och villrådiga resenärer.

– Det har dragit ut på tiden. Vi hoppade på ett tåg som skulle gå till vår skola men i Hässleholm sa de att det var inställt och vi fick hoppa av och nu står flera av oss här och bara väntar, säger Emma Larsson från Sjöbo.

Hon har en lång resa till skolan som börjar med en timmes buss innan hon kan sätta sig på tåget. Skolan skulle börjat 08.55. När hon inte dök upp ringde hennes lärare.

– Hade jag varit närmare hem sa hon att jag hade kunnat vända men nu var jag ändå rätt nära så då tyckte hon att jag kunde komma in, säger Emma Larsson.

Ingrid Johansson har rest från Landskrona. Hon förstod att det skulle bli problem eftersom det var snö.

– Jag började med att gå in på Skånetrafikens sida, där stod det att det kunde bli lite kaos men inga förändringar. Så var det ända fram tills vi kom till Hässleholm, berättar Ingrid Johansson.

Ni ser lite luttrade ut?
– Sedan de skaffade tågstationen i Önnestad har det varit kaos nästan hälften av tiden så man börjar bli van och det är ju rätt trist, säger Ingrid Johansson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista