Marcus Björklund, Länsstyrelsen i Skåne. Foto: Malin Nilsson/Sveriges Radio
Skåne

Djurskydd har blivit hett efter tv-serie

9:49 min

Sedan Djurskyddsinspektörerna började sändas i tv är det många som hör av sig länsstyrelsen med frågor. Intresset för att bli djurskyddsinspektör ökar också.

– Vi märker att många söker jobb hos oss nu och det är många barn och ungdomar som hör av sig och undrar om man får praoa hos oss, säger Marcus Björklund, chef för djurskyddsfrågor på länsstyrelsen.

På länsstyrelsens hemsida kan man nu läsa svaren på några av de vanligaste frågorna som kommit in. En av de vanligaste är just frågan: Hur blir man djurskyddsinspektör?

Marcus Björklund säger att det inte var ett lätt beslut att fatta att Länsstyrelsen i Skåne skulle vara med i det här tv-projektet men att han hittills inte ångrat sig.

– Jag tror att den breda allmänheten får en bättre bild av hur vi på länsstyrelsen arbetar med djurskydd efter de här programmen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista