Foto: Johan Nilsson/TT
Skåne

Inställda tåg och förseningar även i dag

Skånetrafiken: "Trafikverket måste snöröja"
1:18 min

Snön fortsätter att ställa till det för tågtrafiken i Skåne. Även idag kommer det att bli inställda tåg och förseningar. Värst är det i Hässleholm.

– På grund av att Trafikverket måste snöröja både växlar och spår under dagen så har vi glesat ut Pågatågstrafiken, från Malmö och upp mot Hässleholm, Kristianstad och uppemot Bromölla. Vi har lite förseningar både på tåg och bussar men vi har ett betydligt bättre läge i dag, jämfört med i går, säger Jan Åke Bergmark på Skånetrafikens pressjour.

Ni ställer in en del turer ända fram till lördag, varför så länge?
– När det gäller spåren så behöver Trafikverket komma åt att röja undan snön på spåren och i växlar och vi följer deras plan och anpassar vår trafik efter det, säger Jan Åke Bergmark.

Är det här ett ex läge eller är det så här det brukar bli när det faller snö i Skåne?
– Läget blir synnerligen besvärligt på grund av blåsten som gör att snön blåser upp i drivor, då får vi problem framför allt med växlarna inne på stationerna, säger Jan Åke Bergmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".