Helena Paparizou på besök i FM-studion. Foto: Sofie Ericsson/Sveriges Radio
Melodifestivalen

Helena vill vinna en gång till

9:56 min

2005 vann Helena Paparizou stora ESC-finalen för Grekland med "My Number One". Ändå lockar en ny vinst henne att tävla i Malmö på lördag. Jag vill vinna igen - för Sverige, säger hon.

Att hon står på scenen i Malmö Arena och inför miljontals TV-tittare gläder inte minst Melodifestivalgeneralen Christer Björkman. Som länge se den göteborgska grekiskan Helena Paparizou i den svenska festivalen.

- Den här gången var det faktiskt jag som kom självmant, berättar hon. Jag hade ju låten i handen.

"Survivor", som skrivits av Bobby Ljunggren, Henrik Wikström, Karl-Ola Kjellholm och Sharon Vaughn, hörde hon under ett besök i studion.

- Jag ville ha med den på min skiva, men fick svaret att den skulle skickas in till Melodifestivalen. Då sa jag att då tar jag den dit.

Vinsten 2005 i Kiev minns hon inte så mycket av.

- Jag var trött. Hade sömnproblem, var uppe tidigt varenda dag. Jag var så nervös. Det är jag nu med, men jag lägger mig tidigt.

Helena Paparizou bor numera i den grekiska huvudstaden Aten. Och där skulle hon gärna vilja vara minister, trots landets politiska kris.

- Jag vill bli minister för barnomsorg. Vill inte ens ha betalt. Barnen är vår framtid, och därför är det viktigt med barnomsorgen. Både i Grekland och Sverige.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista