Staffanstorp

MIPIM-granskning kan vara olaglig

Under hösten stod Staffanstorps representation vid den internationella fastighetsmässan MIPIM i fokus. Nu kan även kommunens egen granskning av resan bli föremål för en granskning.

Efter den turbulens, som orsakades av TV-programmet Uppdrag granskning av kommunens deltagande i fastighesmässan MIPIM i Cannes, beslöt kommunen att anlita en advokatfirma i Malmö för att se om representationen gått rätt till.

Enligt Sydsvenskan gjordes en så kallad direktupphandling och notan på 530 000 kronor delades sedan mellan fyra bolag. Därmed menar Staffanstorp att man klarar sig under gränsen för direktupphandlingar, men enligt Kammarkollegiet spelar det ingen roll hur fakturan betalas - om upphandlingen gjordes vid ett tillfälle. Upphandlingen borde ha annonserats ut för att inte bryta mot lagen om offentlig upphandling, menar Agneeta Andersson vid Kammarkollegiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista