1 av 2
Första matchen i Malmö Arena mellan Redhawks och Leksand. Foto: Drago Prvulovic/TT
2 av 2
Patrik Sylvegård, vd för Malmö Redhawks. Foto: Sveriges Radio
Malmö

Redhawks vill lämna Arenan

1:18 min

Trots att det just nu sportsligt går bra för Malmö Redhawks vill den allsvenska hockeyklubben lämna Malmö Arena, som är för stor. Klubben vill istället byta hemmaarena till Malmö Isstadion i höst.

– Vi får inte ihop ekonomin, det är för dyrt att spela i Sveriges finaste arena, konstaterar Patrik Sylvegård, vd, Malmö Redhawks.

Sportsligt har det gått bra för Malmö i hockeyallsvenskan men publikutfallet har inte nått upp till förväntad nivå. Det är inte säkert att ett eventuellt avancemang förändrar den saken heller.

– Vi måste nog ha bättre förutsättningar med mat och dryck, säger han.

Malmö Redhawks är inte bara tvåa i den allsvenska serietabellen, laget är också näst bäst i publikligan. Under förra året hade Malmö ett publiksnitt på 5 671 personer per match men vissa matcher har arenan ekat tom och det håller inte i längden.

Malmö Redhawks har budgeterat för play off men är nu mer eller mindre tvunget att ta sig till kvalserien för att få årets budget att gå ihop.

– Hockeyn går bra, nu är fokus att ta oss till kvalserien. Sedan får styrelsen och jag försöka driva det här spåret så får vi se var vi hamnar. Det är för hockeyns bästa vi gör det här, säger Patrik Sylvegård.

Klubben har därför kontaktat Malmö Stad för att byta hemmaarena från och med i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista