Kön ringlade sig lång, bland annat över Stortorget. Foto: Svjetlana Pastuhovic/Sveriges Radio
Lund

Rekordmånga vill vara med i Lundakarneval

Efter Lundakarnevalens magiska Upprop den 9:e februari har den sammanlagda rekordsumman om 5 137 karnevalister registrerat sig inför vårens Futuralkarneval! 

Tack vare framtidens IT-lösningar, utvecklad av hårt arbetande teknologstudenter, har även sammanställningen skett på rekordtid efter att karnevalisterna fått möjlighet att registrera sig digitalt genom den särskilda Karnevalist-appen.

– Det har varit historiskt att ta registreringen in i framtiden, främst eftersom det är första gången som man överhuvudtaget kunnat registrera sig utan pappersformulär. Det har varit motiverande att bryta ny mark och vi som jobbat med IT är verkligen nöjda med resultatet, säger den entusiastiska IT-chefen Lars Nyström.

Arbetet är nu i full gång med att fördela de nyvunna entusiasterna utifrån deras sektionsönskemål, så att alla finner sin särskilda plats i årets Lundakarneval.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista