När Siestafestivalen ställdes in valde skotska Glasvegas att istället ge en gratiskonsert i Malmös Folkets park.Foto: Björn Larsson Rosvall / TT
Hässleholm

Siestafestivalen återuppstår

0:38 min

Förra årets festival fick ställas in - men den 11-12 juli återuppstår Siestafestivalen i Hässleholm med artister som Timbuktu & Damn och Icona Pop.

Trots artister som Håkan Hellström och Glasvegas lyckades inte Siestafestivalen 2013 dra tillräckligt med publik och några dagar innan festivalen drog arrangerande Kulturföreningen Markan i nödbromsen och ställde in.

– Vi vill hitta tillbaka till rötterna, där vi var 2005-2006 med 3 000 besökare och sträva efter att skapa en festival som Hässleholmarna älskar och skapa en livescen för hela södra Sverige, säger Mikael Fredholm, ansvarig inom Kulturföreningen Markan.

Arrangörerna tror att tvådagarsformatet ökar möjligheterna att nå "break even". I receptet för att lyckas ska festivalen också få en lite folkligare bas och sikta in sig på en något äldre publik än de senaste åren. Nio artister är klara hittills varav åtta presenteras i dag - däribland Timbuktu & Damn, Icona Pop och Hoffmaestro.

Den nionde artisten, ett toppnamn, presenteras i samband med biljettsläppet den 24 februari.

– Det är jäkligt kul att vara tillbaka, konstaterade Mikael Fredholm.

Årets festival kommer visserligen att krocka med Sommarrocken i Svedala men enligt Fredholm tror Markan inte att det blir något problem.

– Vi tror inte att vi konkurrerar om samma publik.

Mikael Fredholm konstaterade vidare att iden föddes efter sommaren, när den omedelbara turbulensen lagt sig och det istället dök upp grupper på sociala medier där flera tusen personer uttryckte sitt stöd och hoppades på en festival.

En tvådagarsbiljett att kosta 795 kronor, med camping 995 kronor eller 1145 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista