1 av 2
Polis och avspärrningar på Norra Grängesbergsgatan. Foto: Drago Prvulovic/TT
2 av 2
Foto: Drago Prvulovic/TT
Malmö

Man skjuten till döds – en gripen

0:56 min

En man sköts vid lunchtid ihjäl i en fastighet på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. En misstänkt gärningsman kunde gripas på platsen några minuter efter att polis larmats. 

Skottlossningen skedde inne i en lokal. Förutom den misstänkte mannen har polisen också tagit in tre vittnen till förhör.

– När polispatrullen kommer fram hittar de en skottskadad man i en fastighet och ungefär samtidigt grips en person som vi misstänker är gärningsmannen, säger Calle Persson, informatör vid Skånepolisen.

Den skottskadade mannen fördes med mycket allvarliga skador i ambulans till universitetssjukhuset i Malmö. Där konstaterade personal att mannen avlidit till följd av skottskadorna.

– Det är en man men han är inte identifierad än. Vi har polispatruller på plats på sjukhuset för att identifiera offret och även leta efter spår som gärningsmannen kan ha lämnat, säger Calle Persson.

Den gripne mannen är född 1956. Kriminalkommissarie Tony Pallon säger till TT att mannen greps på gatan utanför de lokaler där den skjutne hittades.

Den misstänkte förekommer sedan tidigare i polisens register, men Tony Pallon känner inte till för vad. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista