Polisens informatör Ewa-Gun Westford. Foto: Malin Thelin/Sveriges Radio
Ystad

Två anhållna för Ystadsprängning

Polis: "Fattat intresse för två personer"
1:11 min

Två personer anhölls i eftermiddags i samband med utredningen av sprängdådet mot en lägenhet i centrala Ystad i går morse. Den ena personen är misstänkt för anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse och den andra för allmänfarlig ödeläggelse.

– Ja, man kan konstatera att vi höll ett antal förhör i går och samlade ihop all information, och det har bland annat lett till att vi har fattat intresse för två personer som hämtades in till förhör i morse. De har varit hos oss under dagen och blev anhållna nu på eftermiddagen. Vi kommer att fortsätta att hålla förhör med dem, säger Ewa-Gun Westford, informationsansvarig på Skånepolisen.

Eftersom utredningen är långt ifrån färdig, så vill polisen inte säga något närmare om de anhållna. De berättar inte ens om det rör sig om kvinnor eller män.

– De är misstänkta för i det ena fallet anstiftan till allmänfarlig ödeläggelse och den andra personen för allmänfarlig ödeläggelse, säger Ewa-Gun Westford.

Har ni någon misstanke om motiv?

– Det är för tidigt att säga. Vi säger inte mer om det, utan vi har två personer frihetsberövade och vi har andra utredningsåtgärder som vi ska göra, bland annat flera husrannsakningar, så det är därför vi måste vara så förtegna i nuläget.

Finns det fler misstänkta?

– Inte för stunden, utan nu arbetar vi med de här två personerna.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".