Ventrafikens färja Uraniborg. Foto: Ventrafiken
Landskrona

Inga extrapengar till Ventrafiken nästa år

Kommunstyrelsen i Landskrona sa idag nej till Ventrafiken krav på utökat driftsbidrag för nästa år, men däremot skjuter man till 8,5 miljoner för att klara underskottet 2013.

Färjan till Ven fortsätter att gå som om inget hade hänt. Det var den nytillträdda styrelsen som i enighet yrkade på tre miljoner extra för nästa år, men svaret var nej inget mer. Det betyder att styrelsen får dra ner på ambitionerna men måste ändå hålla turtätheten på den lokala färjerutten enligt nya ägardirektiv som ännu inte är riktigt malda i kommunens beslutskvarnar.

Socialdemokraterna i kommunstyrelsen ville ge extra miljoner och säger nu i ett pressmeddelande att man tycker att det är märkligt att treklövern tillsammans med sverigedemokraterna kör över en enig bolagsstyrelse som just har börjat arbeta och som behöver arbetsro.

Men Björn Falk som är Ventrafiken nye ordförande tycker inte det är så märkligt.  Det är ju inte Ventrafiken som sitter på kassan säger han och menar att det nu blir lite tuffare och man får sänka ambitionerna för nästa år.

Hur det blir med biljettpriserna är inte klart, men de kan påverkas av dagens beslut.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista