Foto: Ulf Palm/TT
Vollsjö/Mora

Vasaloppsveteran från Vollsjö hoppas på start

1:50 min

Plusgrader och tö äventyrar årets Vasalopp. Starten går på söndag och klockan 10.00 i dag hålls en presskonferens men Nils-Arvid Olofsson från Vollsjö som har åkt loppet 27 gånger tror ändå att loppet blir av.

– Jag det tror jag men det är nog väldigt tveksamt, annars hade de inte kallat till presskonferens, säger Nils-Arvid Olofsson från Vollsjö.

Två gånger tidigare, 1990 och 1932, har Vasaloppet ställts in. 1990 var det uppemot 10 grader varmt i Mora. 

Nils-Arvid Olofsson förbereder sig noggrant inför sina lopp. Det brukar bli 100 mils löpning och 150 mil på längd- eller rullskidor. Bristen på snö i Skåne hindrar honom inte.

– Styrkan får man i rullskidor men man ska inte förakta konditionen som löpträningen ger, framför allt i uppförsbackarna, säger Nils-Arvid Olofsson.

Vilken är den motigaste delen av Vasaloppet?
– Det är stressigt i starten och sedan är det de sista tre milen, speciellt om man har dåligt fäste eftersom det blir lite varmare uppåt dagen, säger Nils-Arvid Olofsson.

Han siktar på att ta sig i mål med en tid runt 5-6 timmar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista