Det är i nuläget oklart hur den kraftiga branden startade. Foto: Johan Nilsson/TT
Svedala

Kraftig brand i industribyggnad

En kraftig brand bröt ut under onsdagskvällen i en industribyggnad på Tjustorpsvägen mellan Bara och Svedala i Svedala kommun.

Det finns inga uppgifter om att någon person kommit till skada i branden.

Industribyggnaden är ett före detta tegelbruk som i dag inhyser bland annat en bilverkstad, ett mattlager och ett sockerlager. Vid midnatt koncentrerade sig räddningstjänsten på att försöka rädda en sista enhet i byggnaden, som består av sammanlagt tre byggnadskroppar. 

– Det ser inte alls bra ut, det mesta brinner, säger Carl-Henrik Holmgren, stabschef på räddningstjänsten.

Räddningstjänsten bedömer inte att det finns någon risk att branden sprider sig till andra byggnader, då industribyggnaden är fristående.

De andra två enheterna i industribyggnaden kommer med största sanolikhet att brinna ner under natten. Som mest var 40-tal brandmän från tio enheter på plats för att delta i släckningsarbetet. Även ett 20-tal räddningsfordon fanns på platsen.

Branden medför kraftig rök, vilket främst berör orterna Klågerup, Sallerup och Bara.

– Brandröken stiger i princip nästintill rakt upp, så vindförhållandena är gynnsamma just nu, säger Carl-Henrik Holmgren vid midnatt.

Röken är inte farligare än vanlig brandrök, men Holmgren påpekar att brandrök aldrig är nyttig att andas in i något sammanhang.

Det är inte klarlagt hur branden startade, men enligt initiala uppgifter till Sveriges Radios trafikredaktion verkade den ha startat i en kamin.

Räddningsledaren Fredrik Kristell säger strax före klockan två att räddningstjänsten kommer att vara kvar på platsen under hela natten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista