Mats Lundström blev vittne till storbranden. Foto: Anna Falk/Sveriges Radio
Svedala

"Branden spred sig väldigt fort"

2:25 min

Det var vid 21-tiden i går kväll, som det började brinna i industribyggnaden utanför Svedala. Mats Lundström, som bor i en husvagn på området, var den som larmade brandkåren.

– Jag satt i min husvagn och de kom de som äger mattlagret springande till mig och ville ha hjälp för de kunde dålig svenska, så jag pratade med brandkåren, 

Han förklarade också för mattlagrets personal att de inte kunde gå in igen utan fick vänta ute vid grinden. För, som han säger, när det väl började brinna så gick det fort.

– Det började ju slå lågor, där man går in till dem som har mattorna, och sedan spred det sig bara så.

Förutom att försöka släcka branden fick polis och räddningstjänst också se till att flytta ett antal sportbilar och veteranbilar som funnits i lagerbyggnaden. Intill ligger också ett åkeri, där Mats Lundström jobbar, men hur det blir med jobb idag, det är fortfarande osäkert.

– Vi har längst ner men jag vet inte hur det ser ut i dag, vi får väl se vad min chef säger, vad jag ska jobba med.

Han är glad över att den egna husvagnen klarade sig undan branden, även om det av förklarliga skäl var omöjligt att sova där. I stället fick han ett tillfälligt krypin hos en kompis i Bara.

– Det var verkligen skönt för det var bilar och folk, jag vet inte var allt folk kom ifrån. Polisen hade ett helsicke, de skulle in här, nyfikna alltså. Bättre att de fick stå på utsidan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista