1 av 2
Ellen Benediktson och Oscar Zia är redo för avfärd till Stockholm och nästa veckas mellofinal. Foto: Thobias Ligneman / Sveriges Radio.
2 av 2
Lokala mellohoppen Ellen Benediktson och Oscar Zia i P4 Malmöhus studio. Foto: Thobias Ligneman / Sveriges Radio.
Melodifestivalen

Malmös sångfåglar redo för mellofinalen

13 min

Med en vecka kvar till den stora finalen stiger mello-temperaturen. P4 Malmöhus tog pulsen på de lokala finalhoppen Ellen Benediktson och Oscar Zia.

– Det är lite nervöst fortfarande, skrattar Oscar Zia som tog sig till final från den tredje deltävlingen med låten Yes We Can.

Ellen Benediktson stod för en liten skräll när hon på hemmaplan i Malmö tog sig vidare med låten Songbird och har redan märkt av sitt nya kändisskap.

– Folk som inte har hälsat på en är plötsligt väldigt trevliga. Det kan så att folk vill bli vän för att de sett mig på tv.

Sångfågeln Ellen "upptäcktes" som bekant av mello-generalen Christer Björkman när hon i fjol agerade stand-in för den franska sångerskan under förberedelserna till Eurovision Song Contest i Malmö. Och just i dag pågår en ny audition i Malmö för att gallra ut ett gäng gymnasister som får chansen att "göra en Ellen" under veckan innan ESC i Köpenhamn i maj.

– Det blir tufft. Det är inte lika många platser i år eftersom det är danska elever också. Jag fick faktiskt frågan av en tjej i skolan om jag skulle ställa upp i år, skrattar Ellen Benediktson.

– Jag tror det är jättemånga fler som kommer att ställa upp, på grund av Ellens framgångar, säger Oscar Zia:

– Men det händer inte alla!

Du hör hela studiosamtalet med Ebba Granath i klippet ovan!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista