1 av 2
Det nya bussgatan vid Triangeln har försvårat för många cyklister. Foto: Anna Falk / Sveriges Radio.
2 av 2
Gatukontorets projektledare Wolfgang Liepack hoppas att, med tiden, kommer alla att vänja sig vid den nya korsningen. Foto: Anna Falk / Sveriges Radio.
Malmö

Cyklister rasar mot ny bussgata

6:39 min

Den nya bussgatan vid Triangeln i Malmö har irriterat många cyklister eftersom den korsar ett gammalt invant cykelstråk, där cyklisterna nu måste kliva av och leda sin cykel över bussgatan.

– Jag fattar inte att det här är det som ska vara permanent. De har byggt en jättefin cykelbana, boulevard, från gamla IP och så visar det sig att det är en cykelbana som tar slut mitt i tomma intet. Det kommer att bli ännu mer bråk mellan cyklister och gångtrafikanter, säger Sara Appelkvist som cyklar förbi Triangeln varje dag:

– Det är helt jävla sinnessjukt, om man får uttrycka sig så.

Gatukontorets projektledare Wolfgang Liepack menar att avsikten varit att prioritera busstrafiken, men har också förståelse för att det finns synpunkter på utformningen av korsningen:

--Det är ett nytt område, jag tror att det reglerar sig själv efter hand.

Enligt Wolfgang Liepack kommer den nya korsningen att utvärderas efterhand och därefter kan det, eventuellt, bli aktuellt att ändra skyltning eller annan utformning för att underlätta för alla trafikanter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista