Foto: Drago Prvulovic/TT
Malmö

Rånarnas byte fortfarande oklart

Det finns fortfarande många frågetecken om gårdagens värdetransportrån i Malmö där en Loomis bilar, som hämtat dagskassor på Sorgenfri, hittades utbränd vid Bulltofta rekreationsområde

– Vi vet egentligen väldigt lite för igår, när vår personal fick tillgång att titta på bilen så var den så nedbränd att det inte gick att få upp sidodörrarna på den. Vad man kunde se så fanns det några väskor kvar men det är jättesvårt att konstatera huruvida man tagit något eller ej och om man tagit något, hur mycket det skulle vara eller hur många väskor, det kan vi inte se, säger Peter Lindahl, säkerhetschef på Loomis Sverige.

Föraren, som var ensam i värdetransportbilen, klarade sig utan fysiska skador men chockades. Han har nu fått komma hem och får krishantering genom Loomis. Att han arbetade själv berodde på att det transporterades mindre dagskassor från butiker, till skillnad mot de bilar som servar banker och bankomater där det alltid är två väktare i bilen. 

De senaste åren har det, enligt Polisen, varit ganska få värdetransportrån i Skåne och det är en bild som även Peter Lindahl delar:

– Absolut, överhuvudtaget är det ganska glest med rån, förutom i Stockholm, men vi hade ett rån i Malmö i augusti förra året.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista