Tennis

Tufft idag för Johanna Larsson

Helsingborgsspelaren Johanna Larsson spelar just nu sitt livs bästa tennis. 26-åringen är framme i tredje omgången i US Open, men chanserna för ännu en svensk skräll i New York är små.

2-1-segern i set mot 21-seedade Sloane Stephens på världens största tennisarena (Arthur Ashe Stadium) måste klassas som en av Larssons främsta framgångar i tenniskarriären.

Hon nådde tredje omgången även i Franska Mästerskapen tidigare i år och har spelat final i Swedish Open i Båstad tre gånger - men förlorat samtliga finaler. Skulle Larsson stå för en ny skräll i New York på fredagen och besegra den före detta världsettan Jelena Jankovic, så är det utan tvekan svenskans främsta bedrift.

Matchen startar klockan 1700 i dag.

29-årige Jankovic, numer rankad 10 i världen, är dock ett närmast oöverstigligt hinder i den tredje omgången av US Open. Jankovic och Larsson har mötts två gånger på WTA-touren. Båda gångerna vann serbiskan enkelt i två raka set.

6-2, 6-2 skrevs Jankovics segersiffror till i spelarnas hittills enda möte i Grand Slam-sammanhang. I Australian Open 2013.

Jankovic har 13 WTA-titlar mot Larssons 0 och har varit rankad etta i världen (11 augusti 2008).

Det mesta talar således för att Larssons US Open-äventyr tar slut på fredagen, änen om större skrällar än så har inträffat i Grand Slam-sammanhang.

Segraren i mötet Jankovic-Larsson möter i fjärde omgången antingen tyskan Angelique Kerber (seedad 6) eller 17-åriga supertalangen Belinda Bencic från Schweiz.