Fotboll

FC Rosengård får sina pengar för Champions League

1:18 min

Det blir förmodligen ja från politikerna på FC Rosengårds begäran att få bidrag för att ha råd att spela i Champions League. Förra året fick klubben 950 000 kronor.

- Vi har inte behandlat ärendet, men jag ser positivt på det. Det är värdefullt för Malmö att vi nu har två lag som spelar i Champions League, både damsidan och herrsidan. De är fin marknadsföring för Malmö ute i Europa. Och vi ser att damfotbollen har helt andra förutsättningar än vad herrfotbollen har, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), ordförande för Malmös kommunstyrelse.

För att ha råd att spela i Champions League har FC Rosengård även i år sökt pengar av kommunen. Förra året fick klubben ett bidrag på 950 000 kronor. Frågan kan komma upp på kommunstyrelsens arbetsutskott redan i nästa vecka. Som det ser ut nu lär det bli ett ja.

FC Rosengård får ett tillskott på 200 000 kronor av det europeiska fotbollsförbundet Uefa för varje omgång. Det är en bråkdel av de minst 200 miljoner som Malmö FF kan räkna med för sitt Champions League-spel. Pengarna som damerna får räcker inte för alla resor och övernattningar som krävs. Oppositionsrådet Anja Sonesson från Moderaterna har ingen annan uppfattning än Katrin Stjernfeldt Jammeh än att FC Rosengård även i år ska få de 950 000 kronor de bett om. 

- Nej, det är inte ofta jag säger det, men jag instämmer till fullo i det Katrin säger. Det är oerhört glädjande för oss att vi har två lag i Champions League. Det är helt fantastiskt, faktiskt. Verksamheten är väldigt, väldigt viktig och jag tycker att det är positivt att Malmö kan marknadsföra FC Rosengård i Europa, säger Anja Sonesson (M).