Fotboll

Nu ska Olympia koka på nytt

2:13 min

För allsvenska fotbollsklubben Helsingborgs IF och alla fans har det varit en tung säsong. Men nu ska det vända. Supporterklubben Kärnan har dragit igång en höstkampanj där det stora målet är att fylla Olympia vid matchen mot Brommapojkarna 24 september.

– Då ska det vara fullsatt, god stämning och mycket sång. Gärna mycket rött. En fantastiskt kokande kittel, säger Kärnans ordförande Martin Nilsson.

Dessutom kommer man att ordna en dag där fansen får träffa spelarna inne på hemmaarenan.

– Vi gör det här för att vi är galna och älskar HIF, och för att vi tror att det finns många Helsingborgare som är lika galna och kommer och fyller Olympia.

Hjälp får man av klubben HIF som sänker biljettpriserna rejält - 40 kronor för ståplats och 100 för en sittplatsbiljett är långt billigare än vanligt.

Martin Nilsson erkänner att det varit tungt att vara HIF-are i år. Laget finns på nedre halvan i tabellen, både spelare och ledare har försvunnit och under premiärhelgen i våras hamnade Helsingborg i fokus när en Djurgårdssupporter miste livet.

– Men det är ju så det är att vara supporter. Hur det än går och vad som än händer är man HIF-are, säger han.

Och nu hoppas han att säsongen ska få ett bra slut.

– Det är det vi ska ha med oss till nästa år, att vi är många som stöttar laget.

Chansen borde också finnas att de som kommer till Olympia 24 september får vara glada - för BP ligger ju hjälplöst sist i serien.