Skåne

Cicci Landén spelar på countryfestival

13 min

Cicci Landén är en av många artister som spelar på Söderslätts Countryfestival i Anderslöv i helgen. Hon är med på lördag klockan 12.

– Då ska jag spela låtar från den kommande plattan. Själv är jag nyfiken på Doug Seegers.

Hon satsar till 100 procent på sin musik, håller på att spela in en CD som "snart" är klar. Spelar både egna och andras låtar. 

Cicci Landén är född och uppvuxen i Klågerup, Svedala. Som 18-åring åkte hon till USA och Los Angeles, där hon gick på Musicians Institute of Technology.  På VIT, Vocal Institute, lades grunden till den sångerska hon är idag.

Hon turnerade runt lokalt i LA innan det var dags att åka hem till Sverige igen. Under de kommande år varvades trubadurjobb i Sverige med studioinspelningar i Tyskland. I början av 2000-talet bildade Cicci familj och tog en paus från musiken, men nu har hon sedan två år tillbaka tagit ett rejält kliv in i musikens värld igen. 

Med ett eget företag, CC Music, tar hon för sig ordentligt, och med bra resultat. Cicci skriver egen text och musik och ska i maj 2014 ner till Tyskland och spela in sin första skiva.

Hon medverkade i Svedalarevyn 2014 och fick fina recensioner av bland andra Olle Berggren, Kvällsposten, som skrev att "Cicci Landén är en lysande sångerska med karriär utanför Svedala".