Planerar köpa nya tåg för 1,8 miljarder

1:14 min

Den skånska kollektivtrafiken kan få 25 nya Pågatåg och 2 nya Öresundståg. Det kommer kollektivtrafiknämnden föreslå på nästa sammanträde.

- Det här handlar om att vi även i framtiden, när vi får nya pågatågstationer  kan erbjuda resenärer många avgångar och resealternativ, säger Mats Persson (Fp), ordförande i kollektivtrafiknämnden.

Totalt räknar man med att 19 nya stationer ska finnas i bland annat Svalöv och Rosengård. Genom att investera i flera nya tåg hoppas man förstärka tågsystemet.

Pendlaren Sara Ali tror att det kan vara en lösning på den senaste tidens många förseningar.

– Enligt mina åsikter så behövs det. Det har varit många förseningar och man har fått vänta fyra timmar på att komma hem. I grund och botten så tror jag inte det är problem med tåg som orsakar det utan istället är det signalfel och andra tekniska fel. Men med fler tåg så har man reserver om något går sönder så det kan förbättra, säger Sara Ali.

De nya tågen beräknas kosta 1,8 miljarder kronor och resenären Rolf Krister Bergström tycker att det är en viktig investering

– Jag tror att all närtrafik är bra och att det underlättar för både studier och arbete att man kan kommunicera med de närmast liggande orterna, säger Rolf Krister Bergström.