Trelleborg

Fyrklöver kommer att styra Trelleborg

1:08 min

Det blir en blocköverskridande fyrklöver som kommer att styra Trelleborg under de kommande fyra åren.

Socialdemokraterna, Söderslättspartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet har beslutat sig för att samarbeta för ett majoritetsstyre i Trelleborg.

Allt vad gäller politisk plattform och fördelning av poster mellan partierna är inte riktigt klart ännu, men de fyra partierna Socialdemokaterna, Söderslättspartiet, Miljöpartiet och Centerpartiet får tillsammans 27 av de 51 platserna i kommunfullmäktige i Trelleborg.

För Centerpartiet innebär överenskommelsen ett sidbyte, men det viktigaste var att få till ett majoritetsstyre, säger Patrik Holmberg, Centerpartiets ordförande i Trelleborg.

Även för Miljöpartiet innebär konstellationen ett sidbyte. Men partiet tror att man ska få gehör för dom gröna frågorna, säger gruppledaren Lina Wedin Hansson. Partiet har tillsammans med Söderslättspartiet till exempel fått igenom att den omstridda planerade nya östra infarten till hamnen i Trelleborg skall utredas på nytt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista