Skattebetalarna agerar mot kupp

För att avvärja hotet om att Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna tar över föreningen har Skattebetalarna satsat på en helt ny form av marknadsföring inför årsstämman i Malmö på lördag.

8 000 medlemmar i Skåne har ringts upp automatiskt och fått lyssna till ett förinspelat kampanjmeddelande om hur viktigt det är att man kommer på mötet.

- Vi vill att det ska komma så många medlemmar som möjligt till vår årsstämma. Vi vill få ett beslut som är representativt för våra medlemmar. Det handlar förstås om kuppen som Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna planerar. Deras åsikter är inte representativa för föreningen, därför vill vi att många vanliga medlemmar kommer och röstar, säger Robert Gidehag, vd i Skattebetalarnas förening.

Hittills har 500 medlemmar anmält sig till stämman. Hur många av dem som tillhör organisationerna som vill ta över är dock oklart.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista