Här, vid Skåneporten utanför Örkelljunga, greps de mordmisstänka. Karta från Cartodb.com.
Jönköping/Skåne

Mordmisstänkta flydde från Jönköping i taxi

John Nilsson, polisen i Kronobergs län: Man hade ett vittne som hade iakttagit två män hoppa in i en taxi
1:05 min

De två skåningar som greps misstänkta för mord och mordförsöket i Norrahammar i natt ska enligt polisen ha flytt från Jönköping i en taxi.

Enligt John Nilsson, inre befäl vid polisen i Kronobergs län ska ett vittne sett två män hoppa in i en taxi någonstans i Jönköping. Efter det bevakade polisen taxins färd på E4:an när den körde söder ut. Polisen stannade bilen i höjd med Örkelljunga i Skåne län och grep de två personerna som misstänks för mord och mordförsöket på två män i Norrahammar i natt. Det var vid klockan 01.30 i natt som polisen fick ett samtal om skottlossning i Norrahammar, i bostadsområdet Tallhagen, utanför Jönköping. Två män hittades svårt skadade och en konstaterades senare död.

Även taxichauffören togs med till förhör i Jönköping. Men det är enligt John Nilsson, inre befäl hos polisen i Kronoberg, oklart om taxichauffören är inblandad.

- Jag antar att man hämtade taxichauffören till förhör för att man skulle försäkra sig om att man får med honom om det skulle vara så att chauffören är lierad med gärningsmännen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".