Nina Köster tycker att det är lätt att själv få energi när deltagarna är så entusiastiska. Foto: Felicia Frithiof / Sveriges Radio
Malmö

Hon får Malmöborna att röra på sig

"Jag är förundrad över all den energi folk kan ta ut på de här 30 minuterna"
4:17 min

Vissa människor är bättre på att peppa till träning när morgonen är tidig och mörk. Nina Köster leder populära träningspass på gymmet 24Seven - inte minst "indoor walking"-passet. Vad är det egentligen?

– Det är ett väldigt förvirrande namn, eftersom det inte är så att man går inomhus. Det är lite mer som ett spinningpass, det är bara det att man använder sig av en ellipsmasking istället. Ni vet, en sådan som står ute i gymmet bredvid cyklarna, förklarar Nina Köster.

Nu när det är höst och börjar bli mörkare - märker du att folk är tröttare på dina pass eller är det samma energi?

– Än så länge är det samma energi. Men det brukar alltid tröttas ner lite under vintertid, framför allt när julen börjar närma sig. Då ser man att "uh-oh, nu kommer julstressen".

Vad är det som gör att ni själva - som står där framme - kan vara så peppade?

– Bara när man sätter på micken så händer någonting, man får en massa energi och adrenalin i kroppen. Och så fort deltagarna kommer in och lyser som små solar fastän klockan är halv sju på morgonen, ja, då blir man ju glad och då vill man ju bara köra.

– Det är ju serverat redan, det är bara att fortsätta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".